اولین گردهمایی ماهیانه (Stand-up meeting) گروه داده پردازی بانک پارسیان
اولین گردهمایی ماهیانه (Stand-up meeting) گروه داده پردازی بانک پارسیان
دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ۴:۴۳ ب ظ
  • موفقیت کسب و کارها در گرو شناسایی نقطه‌ای پارادایم شیفت (تغییر الگو)
  • عمل‌گرایی برخلاف ایده‌گرایی، نشان‌دهنده‌ی حرکت رو به جلوی یک مجموعه است

اولین همایش ماهانه گروه داده‌پردازی بانک پارسیان (هلدینگ ICT) با حضور مظفر پوررنجبر، مدیرعامل هلدینگ و مدیران شرکت ها و کسب و کارهای این گروه، تحت عنوان اولین استندآپ میتینگ گروه داده پردازی برگزار شد.

در ابتدای این همایش، پوررنجبر، مدیرعامل هلدینگ، با اشاره به سرعت تغییرات و توسعه تکنولوژی و تاثیرات آن بر روند کسب و کارها گفت: «به دلیل سرعت توسعه تکنولوژی، کسب و کارها به سرعت با تغییراتی روبرو می‌شوند که ممکن است وضعیت آن‌ها را با مشکلاتی مواجه کند؛ رفتار صحیح و حرفه ای این است که با نگاه رو به آینده وضعیت شرکت خود را در نظر داشته باشیم تا پیش از رسیدن به لبه پرتگاه، بتوانیم شرایط را مدیریت کرده و از بحران عبور کنیم. غفلت از این موضوع باعث می‌شود بازگشت به موقعیت قبل و نیز سوددهی بسیار دشوار و حتی غیر قابل جبران شود. پس لازم است برای کسب وکار خود، نقطه‌ی پارادایم شیفت (تغییر الگو) را شناسایی کرده و پیش از رسیدن به آن زمان، اصلاحات لازم انجام شود؛ چراکه سود از دست رفته به سختی قابل بازیابی است.»

وی در ادامه، عملکرد هلدینگ داده پردازی را در این خصوص این‌گونه تشریح کرد: «در انتهای سال ۹۵ و ابتدای سال ۹۶ ما با بررسی کسب و کارهای آتی، مجموعه‌های که با کار ما ارتباط داشتند را شناسایی کرده و برای همکاری با ایشان اقدام کردیم. در این خصوص ما مدل سرمایه‌ی انسانی‌محور را که برای مجموعه‌های چند محصولی مناسب نیستند، کنارگذاشتیم و با تکیه بر مدل مشارکتی اقدام به همکاری با بخش خصوصی کردیم»

او در ادامه با مقایسه شرکت‌های دولتی و خصوصی، مزیت شرکت‌های خصوصی را در چالاکی آنها دانست و به این موضوع اشاره کرد که بخش خصوصی برای کسب درآمد باید فعالیت موثر داشته باشد درحالیکه بخش دولتی به دلیل عدم وابستگی حقوق به نتیجه‌ی کار، ممکن است سرعت عمل پایین تری داشته باشند. پوررنجبر شرکت‌های خصوصی¬ را مناسب مشارکت برشمرد که شروع به فعالیت کرده باشند و صرفا دارای ایده‌های خوب نباشند. چراکه عمل‌گرایی برخلاف ایده‌گرایی نشان‌دهنده‌ی حرکت رو به جلوی یک مجموعه است. او همچنین اعلام کرد در مشارکت با بخش خصوصی اکثر فعالیت‌ها و حتی مدیریت به بخش خصوصی باید واگذار شود.

مدیرعامل گروه داده‌پردازی بانک پارسیان در پایان سخنرانی خود گفت: «‌راهبری این استارتاپ‌ها با تشکیل معاونت توسعه کسب و کار در دی ماه 96 در هلدینگ بر عهده این معاونت گذاشته شد انشاءالله بتوانیم در مشارکت با یکدیگر، خصوصی‌سازی و احترام به انتفاع صاحبان کار را مدنظر قرار دهیم و به آن متعهد باشیم »

در ادامه‌ی همایش حسین اسلامی، معاون توسعه کسب و کار هلدینگ ضمن بررسی اهمیت ارتباطات صحیح، خاطرنشان کرد هر مجموعه‌ای، پیش از هر شروعی نیازمند ارتباطات سالم و دقیق است بدین معنی که اعضا در شرایط مختلف با حضور در کنار هم برای موفقیت کل مجموعه تلاش کنند. وی طراحی دقیق ارتباط بین هلدینگ و کسب و کارها را موضوعی بسیار پیچیده ولی لازم جهت توسعه ی پایدار کسب و کارها دانست و یکی از وظایف معاونت توسعه کسب و کار را تسهیل و تقویت این ارتباطات بشمار آورد. او با اشاره به منافع استندآپ میتینگ طراحی و برگزاری ماهانه را در راستای تقویت ارتباطات ثمر بخش و مفید ارزیابی نمود.

حمیدرضا محمدی، مدیرعامل تابان آتی پرداز (تاپ) از دیگر سخنرانان این همایش با برشمردن انواع رویکردهای بین کسب و کارها و قرار دادن آن‌ها در سه دسته‌ی همکاری، هم افزایی و رقابت به بررسی نقاط ضعف و قوت هرکدام پرداخته و اعلام کرد: «ما در کیف پول اپلیکیشن تاپ ظرفیت هم‌افزایی بالایی داریم و می‌توانیم از طریق همکاری مشترک با سایر کسب و کارها بسته‌ی منحصربفردی را آماده کنیم. رسیدن به چنین بسته‌ی کامل و ارزشمندی بدون هم‌افزایی ممکن نیست»

در ادامه‌ی جلسه سهیل مظلوم، مدیرعامل مجموعه سپندار به سخنرانی در خصوص تاثیر نوسان نرخ ارز بر کسب و کارها پرداخت. وی در معرفی پروژه سپندار گفت: «این پروژه مربوط به اخذ عوارض الکترونیکی در آزادراه‌های کشور است؛ درحال حاضر این پروژه در تعدادی از بزرگراه ها عملیاتی گشته است و انتظار می رود در آینده ای نزدیک تمامی بزرگراه های کشور شاهد استفاده از این امکان باشند. قسمت اعظم هزینه‌های این پروژه که به دلیل نوسانات نرخ نیز افزایش یافته است، مربوط به خرید تجهیزات خارجی از طریق ارز بوده است.»

مدیرعامل سپندار در خصوص راه‌حل‌هایی اتخاذ شده‌ی شرکت گفت: «‌یکی از راه‌های درحال بررسی مورد نظر ما این است که آزادراه‌ها را به چند گروه تقسیم کنیم و برای هرکدام سرویس جداگانه ای تعریف کنیم. هرکدام از سهامداران، یکی از این گروه‌ها را انتخاب می‌کنند و از صفر تا صد را بجز بخش مهندسی آن بخش را بر عهده می‌گیرند، مزیت این کار در این است که نتیجه‌ی سرمایه‌گذاری یک سهام‌دار وابسته به دیگر سهام‌داران نیست.»

وی در پایان صحبت‌های خود اعلام کرد: «از آنجایی که قصد داریم سپندار را به صورت یک شرکت B2B حفظ کنیم، آمادگی خود را برای همکاری با سایر دوستان اعلام می‌کنیم تا ارتباط با مشتریان از طریق آن‌ها صورت بگیرد.»

شایان ذکر است هلدینگ ICT داده پردازی بانک پارسیان با در اختیار داشتن سهام شرکت‌های بزرگی همچون تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)، تامین خدمات سیستمهای کاربردی کاسپین و تجارت الکترونیک پارسیان کیش (کیپک)، در حال پرورش زنجیره‌ای از استارت‌آپ‌ها در حوزه‌های پرداخت الکترونیک، ارتباطات و تجارت الکترونیک است. از جمله این استارت‌آپ‌ها می‌توان به تابان آتی پرداز(تاپ) ، فناوران کادونا، آتی شهر هوشمند ایرانیان، توسعه فناوری همراه پیگیر، گسترش تجارت الکترونیکی کالای کیش (Kala.ir) ، بیمه هوشمند پارس، پویا تجارت سیمرغ کیش، تجارت الکترونیک آیریک پارسیان اشاره کرد.